Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

Fyzické odečty nahrazujeme bezkontaktními samoodečty

30.04.2020

#novinka 

Vzhledem k vládním opatřením souvisejícím s epidemií onemocnění COVID-19 dočasně omezujeme provádění fyzických odečtů spotřeby zemního plynu našimi pracovníky u měřidel umístěných uvnitř objektů. V současné situaci umožňujeme fyzický odečet nahradit bezkontaktním zadáním odečtu přes webovou aplikaci www.mobilnisamoodecty.cz nebo prostřednictvím mobilní aplikace dostupné na Google Play pod názvem Samoodečet spotřeby zemního plynu.

V případě, že pro Vaše odběrné místo má být provedeno pravidelné vyúčtování spotřeby plynu, obdržíte prostřednictvím e-mailu, případně SMS informaci, že je možné zadat odečet bezkontaktním způsobem:

  1. přes webovou aplikaci www.mobilnisamoodecty.cz nebo
  2. přes mobilní aplikaci po názvem „Samoodečet spotřeby zemního plynu“ (GasNet, s.r.o.), kterou lze bezplatně stáhnout na Google play.

K odeslání samoodečtu je nutná registrace pomocí EIC kódu (27ZG*****) a výrobního čísla plynoměru (oba identifikátory obdržíte také v e-mailové zprávě a SMS). Pro úspěšné zadání odečtu je nutné přiložit aktuální fotografii číselníku měřicího zařízení. Odečet je možné zadat nejpozději do 5 dnů od doručení e-mailu či SMS.

E-mail, případně SMS obdrží pouze zákazníci, u kterých evidujeme platné kontaktní údaje. Pokud se nám nepodaří žádným způsobem zjistit stav Vašeho plynoměru, bude Vám spotřeba pro vyúčtování stanovena výpočtem dle platné legislativy.

Cítíte plyn? Volejte kdykoliv.

Pohotovostní linka 1239

Potřebuje poradit?
Hledáte informace?
Kontaktujte zákaznickou linku.

Zákaznická linka 555 90 10 10