Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

Hasičům pomáhají naše detektory plynu

02.02.2021

#novinka  #tisková zpráva 

Za rok mají pohotovostní technici ze skupiny GasNet více než 1000 společných výjezdů s hasiči. Zpravidla se jedná o podezření, že je někde cítit plyn. Někdy jsou hasiči na místě první a díky vybavení od skupiny GasNet teď budou moci zasáhnout rychleji a efektivněji.

„Každý rok máme s hasiči přes 1000 společných výjezdů. Často nám pomáhají řešit složité situace spojené s podezřením na únik plynu a bývají někdy na místě poruchy dříve než my. Spolupráce s nimi má pro nás velkou cenu. Právě při společných akcích hasiči projevili o tuto techniku zájem a nás napadla myšlenka, vybavit je našimi detektory pro měření přesné koncentrace plynu. Proto jsme se rozhodli těm Hasičským záchranným sborům, které o ně požádají, naše měřicí přístroje darovat,“ říká Pavel Káčer, provozní ředitel skupiny GasNet.

V první vlně 120 detektorů pro hasiče

Terénní pracovníci skupiny GasNet jsou moderními detektory na měření koncentrace plynu vybaveni standardně. „Vzhledem k pravidelné obměně přístrojů máme vždy v rezervě určitou zásobu funkčních detektorů. Proč se o ně nepodělit s hasiči, kteří je dobře využijí,“ říká Pavel Káčer a dodává: „Teď v první vlně máme k dispozici zhruba 120 detektorů a další budeme postupně uvolňovat,“ říká Pavel Káčer. V současné době evidují plynaři žádosti od jednotlivých krajských Hasičských záchranných sborů na více než 200 přístrojů.

V Plzni už je hasiči používají

Zatím jsou podepsány čtyři darovací smlouvy a největší počet detektorů směřuje do HZS z kraje Vysočina, ze Středočeského a z Moravskoslezského kraje. Ale zájem je z celé České republiky, jak potvrzuje plukovník Zdeněk Housar, vedoucí oddělení služeb HZS Plzeňského kraje, který při předání prvních 15 detektorů tuto aktivitu velmi ocenil: „Výjezdů k situacím spojených s únikem plynu máme v rámci Plzeňského kraje každý rok okolo 150. Někdy se jedná pouze o podezření a pokud budeme mít k dispozici plně fungující detekční techniku, hodně nám to usnadní práci a zvýší bezpečnost zásahů. Spolupráce a podpora ze strany společnosti GasNet je pro nás velmi cenná.“

Prvních 15 přístrojů SEWERIN PM4 putovalo do Plzeňského kraje

Prvních 15 přístrojů SEWERIN PM4 putovalo do Plzeňského kraje

Cítíte plyn? Volejte kdykoliv.

Pohotovostní linka 1239

Potřebuje poradit?
Hledáte informace?
Kontaktujte zákaznickou linku.

Zákaznická linka 555 90 10 10