Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

Podnikáme odpovědně: máme certifikát AAA

27.09.2022

#novinka  #tisková zpráva 
Stejné nároky, jaké klademe na naše dodavatele, klademe i na sebe. Skupina GasNet to potvrdila získáním prestižního certifikátu Dun & Bradstreet s nejvyšším hodnocením AAA. Certifikaci vydává nezávislá ratingová agentura a je mimochodem jedním z měřítek, které sami uplatňujeme na naše partnery a dodavatele.

 

Nezávislá ratingová agentura Dun & Bradstreet hodnotí rizikovost a finanční zdraví firem. Tuto certifikaci a hodnocení využívá skupina GasNet i ve svých výběrových řízeních – přihlíží k tomu, jak vysokého ocenění v tomto ratingu firmy dosáhly. Certifikace se vydává ve stupních od nejvyššího AAA do nejnižšího D. GasNet získal nejvyšší ocenění.

Certifikát potvrzuje, že jeho držitelé jsou seriózními a důvěryhodnými partnery, kteří dobře nakládají se svými prostředky a efektivně je mění na kvalitní výrobky či služby. Rating má velmi přísná kritéria. Na certifikát s hodnocením AAA dosáhne pouze malé procento firem v České republice i v zahraničí. Jsme pyšní, že se to podařilo i nám,“ říká Zdeněk Pytlíček z oddělení nákupu GasNetu. Ocenění v ratingu mohou získat pouze společnosti hospodařící se ziskem.

Počínáme si vždy s maximální odpovědností
Náš dlouhodobý ESG závazek říká, že jsme odpovědná společnost, která klade silný důraz na etické řízení a která podniká ohleduplně a udržitelně. Etika a transparentnost vůči našemu okolí jsou pro nás zásadní – už jen tím, že jako distributor a regulovaná společnost zaujímáme na trhu s energiemi jedinečné postavení.

Jasně nastavená a transparentní hodnocení našich partnerů i naše vlastní odpovědnost vůči našim vlastním závazkům jsou pevnou součástí naší politiky v oblasti ESG. Certifikace nezávislými autoritami je dobrým nástrojem a vodítkem pro uplatňování těchto principů,“ doplňuje Zdeněk Pytlíček.

Cítíte plyn? Volejte kdykoliv.

Pohotovostní linka 1239

Potřebuje poradit?
Hledáte informace?
Kontaktujte zákaznickou linku.

Zákaznická linka 555 90 10 10