Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

VIDEO: Budoucnost plynárenství? Představili jsme ji ředitelům škol

10.10.2022

#novinka  #tisková zpráva 
„Bez plynu se Česká republika neobejde ani v budoucnu. Důležitou roli však bude hrát diverzifikace zdrojů a biometan s vodíkem. Aby plynárenství dokázalo úspěšně projít transformací, chceme posílit spolupráci se školami, odborné i odpovědné vzdělávání.“ Tato klíčová sdělení předáváme ředitelům škol. Podívejte se na video.

 

Třicet ředitelů středních škol z jižní Moravy zaplnilo přednáškovou místnost Centra pro přenos poznatků a technologií Univerzity Karlovy. Naslouchají člence našeho vedení Erice Vorlové, která představuje GasNet, současnost i budoucnost plynárenství.

V GasNetu věříme, že klíčem k úspěchu jsou společně s technologiemi lidé. Odborníci s respektem k udržitelné budoucnosti. Naše spolupráce se školami a DofE je tedy klíčová pro to, abychom stále získávali kvalitní zaměstnance,“ říká Erika.

A co na to ředitelé? Zjistěte více ve videu.

Bez včasné přípravy nové generace plynařů se neobejdeme
Proto aktivně spolupracujeme také s dalšími vzdělávacími institucemi – ve středoškolské výuce to jsou školy v Pardubicích, Brně-Bosonohách, Šumperku a Frýdku-Místku. K tomu chceme do roku 2026 otevřít jednoleté nástavbové plynárenské obory ve všech regionech, kde působíme. Odstartovali jsme už pilotní programy v Kyjově a v Kladně. Podporujeme i technologické talenty: stali jsme se partnery vzdělávacích akcí, jako jsou Technologická olympiáda nebo ENERSOL a spolupracujeme s vysokými školami.
Další informace o tom, jak se školami #RestartujemePlynařinu, najdete v článku zde.

Cítíte plyn? Volejte kdykoliv.

Pohotovostní linka 1239

Potřebuje poradit?
Hledáte informace?
Kontaktujte zákaznickou linku.

Zákaznická linka 555 90 10 10