Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

GasNet odstartoval nový školní rok se studenty

04.09.2023

#novinka  #tisková zpráva 
V rodině už jednoho plynaře máme, takže vím, jak plynařina vypadá. Líbí se mi na ní technologie i to, když pomocí nich plynař dokáže naplnit důvěru lidí. Proto začínám plynařinu studovat,“ říká nový žák střední školy Brno-Bosonohy Dominik Trochta. Podívejte se na fota ze zdejšího zahájení školního roku. Nově jsme ho odstartovali také v Kyjově. Právě zde prvně otevřeli nástavbový obor „Mechanik plynových zařízení“ pro osm studentů. Poznejte, jak #RestartujemePlynařinu.

 

Jít za lidmi. Přiblížit se jim. Taková je strategie našeho HR týmu v rámci náboru a employer brandingu. Jednou z klíčových cest pro budoucnost je spolupráce se školami. Proto jsme jako GasNet byli letos u toho, když noví plynaři vybíhali z pomyslné startovní čáry.

BOSSové z Bosonoh
V Bosonohách začíná studovat obor Mechanik plynových zařízení 14 žáků v denním studiu a 14 ve zkráceném. Se školou spolupracujeme na mnoha aktivitách: „Žáci u nás vykonávají praxe, pořádáme soutěž Plynař roku či Dny s GasNetem, na kterých žákům představujeme naši firmu. Současně finančně i odborně podporujeme výuku plynařiny,“ říká Alžběta Šedivá z HR týmu GasNet.
Další silný ročník v Pardubicích

Dvaadvacet žáků letos nastupuje do Pardubic, se kterými je naše spolupráce podobně intenzivní. Například podporujeme nákup technologií pro výuku a jako partner projektu Start Driving nabízíme žákům řidičské kurzy na špičkových autodromech.

Poprvé v Kyjově

V Kyjově má letos plynařina premiéru: osm absolventů oboru instalatér zde začíná studovat jednoletý nástavbový obor. Žáci se postupně vystřídají na praxi nejen v GasNetu, ale i u dalších firem jako jsou Montpetrol, HUTIRA a NET4GAS. Získají tak kvalitní přehled o plynárenství. „Škole přispíváme na ochranné pomůcky, aby žáci mohli praxe absolvovat bezpečně. Věříme, že na konci školního roku pogratulujeme v Kyjově osmi kvalifikovaným plynařům,“ dodává Alžběta.

  • Sedm žáků do zkráceného studia plynařiny získala také škola ve Frýdku-Místku.
  • Spolupráci jsme dále zahájili se školami v Ústí nad Labem, Děčíne a Chomutově. „V minulém školním roce z Chomutova do GasNetu nastoupilo na praxi sedm žáků. Jeden se již stal naším zaměstnancem. Spolupracovat chceme také se školami v Náchodě, případně Trutnově či Novém Městě nad Metují,“ pokračuje kolegyně z HR týmu Naďa Davidová.
  • Naopak se nám nepodařilo letos otevřít obor v Šumperku. „Už v pátek ale zahajujeme se školou nábor na další rok, a to na akci Den řemesel,” doplňuje Alžběta.
#RestartujemePlynařinu se zaměstnanci

Na naše bezpečné dodávky plynu spoléhá 2,3 milionů zákazníků a zemní plyn je pro fungování české ekonomiky klíčový. „Současně připravujeme Česko na vodík, zvyšujeme podíl biometanu a víme, že mnoho našich zaměstnanců bude v příštích letech odcházet do důchodu. Proto je naše pomoc školám pro budoucnost klíčová. A to, i když k nám absolventi přicházejí třeba o pár let později,“ pokračuje za HR tým Helena Steinerová.

Velice nám pomohly podněty k náboru, které nám předali naši zaměstnanci během letošní roadshow s vedením GasNetu. Díky těmto tipům jsme oslovili další školy a postupně s nimi připravujeme spolupráci: například v Chebu, Plzni, Znojmě, Liberci, Praze a Uherském Brodě,“ uzavírá Helena.

Líbí? Sledujte, jak #RestartujemePlynařinu

…a říkáme #BuďGasNet na našich sociálních sítích: Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter.

Čtěte dále: 3 důvody, proč studovat plynařinu

Cítíte plyn? Volejte kdykoliv.

Pohotovostní linka 1239

Potřebuje poradit?
Hledáte informace?
Kontaktujte zákaznickou linku.

Zákaznická linka 555 90 10 10