Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

Fotogalerie: Proč 20 talentovaných žen přijelo do GasNetu?

26.10.2023

#novinka  #tisková zpráva 
Práce z domova není ve všech firmách samozřejmostí a každá společnost řeší práci na dálku jinak. I to jsme zjistili během setkání Empowering Women Mentoring, které se konalo v GasNetu. Více než 20 talentovaných žen z různých firem přijelo do GasNetu v Praze, aby se vzdělávaly a sdílely své zkušenosti nejen s prací na dálku.

 

Projekt Empowering Women Mentoring je iniciativou veřejně prospěšné organizace Business & Professional Women CR a jeho účastnicemi jsou i zaměstnankyně GasNetu. Dlouhodobý mentoring je určený pro talentované ženy, které jsou nově na manažerské pozici nebo se na takovou roli chtějí připravovat. Hlavním cílem projektu je zajistit rozvoj žen pomocí intenzivního sdílení zkušeností s mentorkami a dalšími účastnicemi.

Obrovský benefit

Jednou z mentorek projektu je Petra Vrbová, která vede náš Procurement tým. Během setkání žen v GasNetu mentorovala worskhop na téma Tvůrčí a spolupracující tým na dálku:

Jako Férový zaměstnavatel roku 2023 máme v GasNetu s prací na dálku bohaté zkušenosti. S účastnicemi jsme se shodly, že hlavními nevýhodami jsou ztráta sociálního kontaktu a vyšší nároky na manažery. Pokud však mají manažeři dobře nastavené řízení týmů, pak není pravda, že by klesala produktivita. Naopak. Lidé pracují na home office lépe, rádi, snižuje se fluktuace a jde o obrovský benefit, který v GasNetu využívají zaměstnanci z kancelářských profesí. Proto dáváme našim manažerům v řízení týmů flexibilitu. Nejde přitom o samozřejmost. Některé firmy práci z domova nevyužívají vůbec,“ upozorňuje Petra.

„Mě také velmi obohatil další workshop, který vedla Radmila Pinkavová Jirkovská. Bavily jsme se o autentickém vedení týmů, o přednostech a rizicích autenticity, ale i o pozitivní a negativní motivaci. Odnáším si hodně užitečných podnětů. Díky,“ ocenila setkání účastnice Jana Hankociova ze společnosti LEGO.

Proč podporujeme Empowering Women Mentoring

Žen pracuje v GasNetu jen 26 %. Plynárenství je díky velkému podílu fyzicky náročné práce přirozenou doménou mužů, a proto s našimi ženami pracujeme o to intenzivněji.

Respekt a podpora diverzity současně patří mezi základní hodnoty GasNetu. Jako první v české energetice jsme se stali signatářem Women’s Empowerment Principles (WEPs). Připojili jsme se tak ke globální komunitě společností, které dle principů OSN veřejně posilují diverzitu a férovost.

Z těchto důvodů podporujeme zapojení našich žen do vzdělávacích aktivit Business & Professional Women CR.

Cítíte plyn? Volejte kdykoliv.

Pohotovostní linka 1239

Potřebuje poradit?
Hledáte informace?
Kontaktujte zákaznickou linku.

Zákaznická linka 555 90 10 10