Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

„#GasNetChallenge dala smysl naší expedici,“ shodují se výherci loňské výzvy

02.04.2024

#novinka 
Respekt pro studenty Gymnázia Benešov, Rumburk a 1st International School of Ostrava! Tři týmy složené ze studentů těchto škol zvítězily ve výzvě #GasNetChallenge, kterou minulý rok vyhlásila organizace DofE ve spolupráci s distributorem plynu GasNet. Cílem výzvy bylo ukázat prostřednictvím videí respekt k přírodě a principům udržitelnosti v rámci tzv. Zelené expedice. Podívejte se na vítězná videa a fota z ocenění.

 

The Duke of Edinburgh's Award (DofE) je celosvětově populární program pro mladé lidi od 14 do 24 let, kteří se chtějí dlouhodobě zlepšovat pomocí zábavných výzev. Ty si určují sami na základě své vnitřní motivace a zájmů ve třech oblastech: pohybu, dovednosti a dobrovolnictví.

#WorldReady aneb připraveni pro život

Jsem ráda, že naše studenty můžeme díky DofE podpořit v dlouhodobých aktivitách, které jsou užitečné pro další život. Ať už se pravidelně učí vařit, cvičit jógu, hrát na hudební nástroje nebo dobrovolně pečovat o seniory. V aktivitách pak běžně pokračují i po skončení výzev, a to dokonce i ve zmiňovaném dobrovolnictví,“ vysvětluje učitelka Gymnázia Benešov Pavla Šintalová.

Její slova potvrzuje oceněná studentka 1st International School of Ostrava Valeria Kaňová: „Díky DofE se zlepšuji ve zpěvu a dokonce se mi podařilo uběhnout půlmaraton. Bez DofE bych se k vytrvalostnímu běhání asi nedokopala, takže díky,“ dodává s úsměvem.

Účastníci DofE také vždy absolvují týmovou expedici v přírodě. A právě expedic se týkala loňská výzva #GasNetChallenge, kterou DofE už čtvrtým rokem pořádá s podporou plynařů z GasNetu.

Spojuje nás respekt

Cílem loňské #GasNetChallenge23 bylo publikovat na sociálních sítích týmové video z tzv. Zelené expedice, konkrétně ukázat respekt k přírodě a k principům udržitelnosti. „DofE je o dlouhodobých výzvách a GasNet také pracuje na splnění výzvy, kterou je proměna plynárenství dle principů udržitelnosti. Připravujeme Česko na vodík, distribuujeme obnovitelný biometan a současně vytváříme respektující firemní kulturu. Respekt je silná hodnota, kterou sdílíme s DofE,“ vysvětluje smysl spolupráce Erika Vorlová, členka vedení GasNetu: „Proto je GasNet partnerem Fondu DofE, který umožňuje mladým lidem na sobě pracovat bez ohledu na jejich sociální zázemí. Respekt se snažíme šířit také pomocí #GasNetChallenge a naši zaměstnanci jsou i mentory účastníků DofE.

Podívejte se na vítězná videa

Vítězná videa z expedic roku 2023 vybrala porota složená ze zástupců DofE a GasNetu. Studenti získali dárkové balíčky a poukazy na sportovní vybavení. Pusťte si videa:

1st International School of Ostrava
Gymnázium Benešov
Gymnázium Rumburk

Gratulujeme oceněným, respekt všem účastníkům!

Někdy se nám obtížněji daří nacházet smysl expedic. #GasNetChallenge nám v tomhle úžasně pomohla. Expedici jsme spojili s úklidem Posázaví a vyzkoušeli si tvorbu videa. Někdo natáčel, jiný stříhal, otestovali jsme si moderní technologie, takže za nás super,“ komentuje úspěch studentů Gymnázia Benešov Pavla Šintalová.

Také náš tým hledal cíl expedice a #GasNetChallenge nám ho krásně nabídla,“ souhlasí Valerie Kaňová.

#GasNetChallenge2024: Nová výzva, nová pravidla

Výzva DofE a GasNetu pokračuje i letos. Odstartovali jsme #GasNetChallenge2024, jejímž tématem je jednoduše respekt. Zda jej účastníci ztvární fotkou z expedice, sérií fotek nebo dokonce videem, je jen na nich. Výherní tým získá dárkové poukazy na nákup sportovního vybavení v celkové hodnotě 15 000 Kč. Nová pravidla letošní výzvy najdete zde.

Podívejte se na fota z ocenění studentů v GasNetu.

Cítíte plyn? Volejte kdykoliv.

Pohotovostní linka 1239

Potřebuje poradit?
Hledáte informace?
Kontaktujte zákaznickou linku.

Zákaznická linka 555 90 10 10