Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

ESG: připojili jsme se k iniciativě OSN Global Compact

27.06.2022

#novinka 
Stali jsme se novými členy iniciativy OSN Global Compact. Sdružuje víc než 16 tisíc firem ze 161 zemí celého světa, kterým záleží na udržitelném a odpovědném podnikání. Za české plynaře jsme jediní.

UN Global Compact

Organizace spojených národů přišla v roce 2000 s iniciativou Global Compact pro rozvoj udržitelnosti, ke které jsem se teď připojili i my. Iniciativa dala dohromady mimo jiné i Cíle udržitelného rozvoje OSN, které už v GasNetu velmi dobře známe. Těmito cíli se řídíme a vedly nás i při koncipování naší ESG strategie a psaní naší první Zprávy o udržitelnosti.

V oblasti ESG jsme se zavázali, že jsme společensky odpovědná firma, která klade důraz na udržitelnost, životní prostředí a etické řízení. Vstup do iniciativy OSN Global Compact je dalším důležitým krokem v této oblasti.

Naše strategie v oblasti ESG má čtyři pilíře. Zaměřují se na bezpečnost, environmentální udržitelnost, podporu komunit a odpovědné řízení. Všechny pilíře jsou pevně navázány i na cíle, které si stanovila iniciativa OSN Global Compact,“ říká Kateřina Morrisová, Head of ESG & Security GasNetu. 

ESG rozvíjíme i v Česku

V Česku jsme naše směřování potvrdili ještě vstupem do Climate & Sustainable Leaders Czech Republic. Jejím hlavním cílem je motivovat klíčové hráče v české ekonomice, aby snížili svou produkci CO2. Přidali jsme se k lídrům českého ESG jako Allianz, Česká spořitelna, Vodafone, ČSOB, nebo Mastercard.

Už teď připravujeme na srpen naši druhou Zprávu o udržitelnosti, kde se dozvíte o našich aktivitách na poli ESG víc.

Cítíte plyn? Volejte kdykoliv.

Pohotovostní linka 1239

Potřebuje poradit?
Hledáte informace?
Kontaktujte zákaznickou linku.

Zákaznická linka 555 90 10 10