Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

Studentům říkáme #BuďGasNet. Láká je vodík

27.04.2023

#novinka  #tisková zpráva 
Jít za lidmi. Přiblížit se jim. Taková je strategie našeho HR týmu v rámci náboru a employer brandingu. Jednou z klíčových cest pro budoucnost je spolupráce se školami. Poznejte, jak mluvíme se studenty o plynařině. Podívejte se na videa z posledních týdnů.

 

Na naše bezpečné dodávky zemního plynu spoléhá 2,3 milionů zákazníků a zemní plyn je pro fungování české ekonomiky klíčový. Současně připravujeme Česko na vodík, zvyšujeme podíl biometanu a víme, že bez nové generace plynařů se neobjedeme. Proto školám pomáháme udržet zájem o plynárenství a vychováváme nové odborníky.

Naši plynaři mluví přímo na školách

Nedostatek je zejména plynařů, projektantů a IT specialistů. Například obsadit pozici projektanta nám trvá 60 až 90 dnů. Odborníci na vodík téměř nejsou. Pro blízkou budoucnost se proto už dnes zaměřujeme na spolupráci s technickými a přírodovědnými školami. Středními i vysokými.

ČR má nejnižší nezaměstnanost v EU, od roku 2017 v průměru okolo 3,5 %. Současně klesá počet lidí v produktivním věku, takže sehnat nové zaměstnance je výzva pro všechny firmy. Náš obor je navíc odborně specifický a s válkou utrpěla i reputace plynu, jehož dodávky se podařilo rychle stabilizovat z Norska a díky LNG. Proto nečekáme. Se studenty teď intenzivněji mluví přímo na školách naši odborníci. Představují jim nejen současnou distribuci zemního plynu, ale i naše systematické přípravy na vodík. A to funguje,“ říká Helena Steinerová z HR týmu.

Příklady táhnou

Dobrým příkladem byla nedávná prezentace GasNetu na ČVUT v Praze, do které se zapojili i naši trainees.

V Trainee programu se vysokoškoláci stávají na 10 měsíců členy GasNetu a pracují na projektech spojených s inovacemi. Zájem mezi studenty je tak velký, že jsme jich oproti plánu přijali dvojnásobný počet,“ pokračuje Helena s tím, že cílem programu je, aby se trainees stali plnohodnotnými zaměstnanci GasNetu. A více než polovina zůstat chce.

Chcete lépe poznat náš Trainee program? Čtěte zde.

Kromě ČVUT spolupracujeme s dalšími vysokými školami, jakou jsou VŠCHT, Masarykova univerzita či VUT v Brně. Se studenty zde komunikujeme i pomocí odborných seminářů.
Plynařinu posilujeme i na středních školách a učilištích
Postupně spouštíme jednoletá nástavbová studia v regionech, kde GasNet působí. Pilotně v Kyjově.

Odbornou spolupráci jsme během jednoho roku rozšířili ze čtyř na devět středních odborných učilišť. Letos se nám také podařilo zvýšit počet žáků na praxích: již nyní jich evidujeme 16.

Náš HR tým hledá i další cesty. Více třeba v nedávném postu specialistky náboru Nadi Davidové zde, která také koordinuje náš nový kariérní web gasnet.jobs.cz. Už jste ho viděli?

Abychom získali budoucí projektanty a další technické profese, představujeme GasNet na průmyslových školách napříč republikou. Jak? Podívejte se na video ze Střední průmyslové školy stavební v Opavě.
Přinášíme odbornost do studentských soutěží
Jsme také partnery studentských soutěží jako jsou EuroTeQ, TechOL či Plynař roku a účastníme se náborových veletrhů, kde oslovujeme nejen mladou generaci.
Líbí? Sledujte, jak #RestartujemePlynařinu
…a říkáme #BuďGasNet na našich sociálních sítích: Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter.

Cítíte plyn? Volejte kdykoliv.

Pohotovostní linka 1239

Potřebuje poradit?
Hledáte informace?
Kontaktujte zákaznickou linku.

Zákaznická linka 555 90 10 10