Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

První místo pro GasNet za mezigenerační spolupráci

04.12.2023

#novinka  #tisková zpráva 
Již potřetí v řadě jsme uspěli v celostátním hodnocení firem People & Culture Barometer, který posuzuje kvalitu HR procesů. Letos jsme získali první místo za podporu a rozvoj mezigenerační spolupráce. Hodnocení se zúčastnilo 54 respondentů, kteří reprezentují zaměstnavatele s více než 65 tisíci zaměstnanci v České republice.

 

#RestartujemePlynařinu

Připravujeme Česko na biometan a vodík. Průměrný věk našich zaměstnanců je 48 let a víme, že bez nové generace plynařů se neobejdeme. Proto systematicky posilujeme mezigenerační spolupráci.

Ocenění potvrzuje, že jsme s naší Age Management strategií na správné cestě. Chceme být zaměstnavatelem pro všechny generace v duchu našich hodnot, kterými jsou bezpečnost, spolehlivost a respekt. Chceme vytvářet prostředí, ve kterém se všichni budou cítit dobře, budou mít stejné příležitosti využít svůj potenciál a učit se od druhých,“ říká členka našeho Management Boardu Erika Vorlová.

Ocenění jsme převzali během konference How Now!, na které Erika Vorlová s Business Analytičkou Nicole Školkovou představily:

  • náš Trainee program pro studenty a jak rozvíjíme nové talenty;
  • bohaté spektrum vzdělávacích aktivit pro všechny zaměstnance, kdy jen v roce 2022 jsme strávili rozvojem přes 68 000 hodin (cca 30 hodin na zaměstnance), což bylo o 23 % víc než v roce 2021.
  • jak se mezigeneračně propojujeme a inspirujeme;
  • podporu pracovní flexibility: možnost využívat home office pro kancelářské profese, zkrácenou pracovní dobu nebo podporu zkrácených úvazků;
  • program #GasNetVšemGeneracím, se kterým nejen v rámci GasNetu posilujeme mezigenerační spolupráci se zvláštním zaměřením na péči o seniory.

Diverzita je důležitou součástí naší ESG strategie. Letos jsme se zaměřili na rozvoj férových pracovních podmínek našich žen, kterých je v GasNetu jen 26 %. V příštím roce se budeme soustředit především na mezigenerační spolupráci. Ta je pro GasNet klíčová. Předávání zkušeností mezi generacemi je to nejcennější, co v rozvoji může každý získat,“ uzavírá Helena Steinerová, manažerka našeho náboru a rozvoje.

Cítíte plyn? Volejte kdykoliv.

Pohotovostní linka 1239

Potřebuje poradit?
Hledáte informace?
Kontaktujte zákaznickou linku.

Zákaznická linka 555 90 10 10