Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

Vydali jsme Zprávu o udržitelnosti za rok 2022

28.08.2023

#novinka  #tisková zpráva  #budoucnost 
Plynárenství má svoji zelenou a bezemisní budoucnost. My se na ni intenzivně připravujeme už dnes. Pracujeme na dekarbonizaci energetiky a řadě dalších aktivit, které mají za cíl ochranu životního prostředí, posilování bezpečnosti, podporu komunit a zodpovědné podnikaní. Jaké přesně aktivity to jsou? To se dočtete v právě vydané Zprávě o udržitelnosti za rok 2022.

 

„Za mimořádný úspěch loňského roku pokládám náš v pořadí druhý ESG rating od nezávislé globální agentury Sustainalytics. Ve srovnání s prvním ratingem z roku 2021 se nám podařilo celkové hodnocení nejen obhájit, ale ještě zlepšit. Dosažené hodnocení 17,8 bodů znamená, že patříme k celosvětovým lídrům v řízení ESG rizik,” říká Martin Gebauer, CEO skupiny GasNet.

Výrazného meziročního zlepšení jsme dosáhli také v hodnocení od společnosti GRESB. V oblasti infrastruktury & plynárenství jsme se stali v celosvětovém srovnání skokanem roku a odnesli jsme si čtyři hvězdičky z celkových pěti.

Co všechno jsme zvládli v roce 2022

Kromě skvělého výsledku u obou zmíněných ratingů jsme toho v loňském roce společně dokázali opravdu hodně. Toto jsou některé významné milníky:

Naše ESG strategie stojí na čtyřech pilířích

Stejně jako naše strategie ESG i naše Zpráva o udržitelnosti je rozdělena do čtyř základních kapitol – čtyř pilířů našeho přístupu k ESG, které přehledně zachycují politiky, závazky, aktivity, projekty i úspěchy skupiny GasNet v jednotlivých oblastech.

Přečtěte si více v nové Zprávě:

Cítíte plyn? Volejte kdykoliv.

Pohotovostní linka 1239

Potřebuje poradit?
Hledáte informace?
Kontaktujte zákaznickou linku.

Zákaznická linka 555 90 10 10